Biografie

Rosanna is afkomstig uit een zeer muzikale familie waar zingen en gitaar spelen met de paplepel werd ingegoten. Haar vader was een groot liefhebber van Jazz en Country muziek en draaide dat regelmatig. Als 16 jarige werd ze gevraagd als zangeres deel te nemen in de band “The News”. Ze kreeg de kans om door het land te toeren en zichzelf verder te ontwikkelen, naast het volgen van zanglessen en de muziekschool. In de jaren ’80 was Rosanna een van de zangeressen van de groep Lobo & The Pearls. In 1981 hadden zij een nummer 1 hit in de Nationale Hitparade en de BRT Top 30 met ‘The Caribbean Discoshow’, een medley van oude hits van Harry Belafonte. In het Verenigde Koninkrijk bereikte de plaat de 8e plaats.

Hierna sloot Rosanna zich aan bij de Vocal Group Sisters, zij waren vooral succesvol in de jaren ’90. Na een rustperiode van 11 jaar is deze groep weer terug in de schijnwerpers.
Samen met The Ramblers, het meest fameuze dans- en jazzorkest dat Nederland ooit gekend heeft, en met hun 90 jaar bestaan hebben zij dit met een feestelijke theatertour door Nederland gevierd.

Bij Sonny`s Inc, de grootste partyband van Nederland, was Rosanna een van de backingvocals. Ruim 25 jaar verzorgen zij optredens in binnen- en buitenland. Met een keur aan veelzijdige muziekgenres zoals Latin, pop, soul, funk, R&B, jazzy en nederlandstalig. Maar altijd herkenbaar!

In 2003 startte zij haar solo carrière en in 2006 nam ze haar eerste album “What the World needs now”op met de mooie liedjes van Burt Bacharach en Hal David in de studio van Hans Vermeulen in Thailand. Tussendoor (1995 – 2005) was zij actief als een van de vaste backingvocals van Gerard Joling. Ook René Froger en Lee Towers hebben­ een beroep op haar gedaan.

Een bijzondere act van Rosanna was “Zingend te paard”. In 2007 heeft ze met stoere mooie Friese dekhengsten en daarna met haar eigen Friese merrie Vrouwkje o.a. een show gegeven op de Gala avond van Jumping Amsterdam. Men was zeer onder de indruk. Al zingend in stap, draf en galop is een topsport!

Sinds 2015 heeft ze sterk het gevoel om meer de jazzy kant op te gaan. Het is op haar lijf geschreven….. Haar droom kwam uit. In 2019 een eigen theatertour door Nederland. Met “Unforgetable Songs” bracht ze de mooiste liedjes uit het American Songbook van o.a. Dinah Washington, Etta James, Shirley Bassey en the Carpenters. Met dit repertoire bezoekt ze tegenwoordig ook verzorgtehuizen waar men kan genieten van de liedjes van weleer.

Vanaf december 2022 zijn er twee singles uitgekomen van het (binnenkort te verwachten) nieuwe album “Many Colors”. Getiteld: “Sea of Booze” en “Perfect World”. De titel van het album verklapt eigenlijk al hoeveel genres Rosanna op het repertoire heeft staan.

2023 is Rosanna gestart met een eigen band The Project. Het genre wat ze spelen is Blues & Soul. Voor een band staan is haar sterkste plek!